“The role of landscape architects in the bioeconomy and nature-based solutions” Semineri

Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Ayı (World Landscape Architecture Month (WLAM)) etkinlikleri kapsamında 19 Nisan 2024 tarihinde, Estonya Yaşam Bilimleri Üniversitesi Tarım ve Çevre Bilimleri Enstitüsü -Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi ve araştırma koordinatörü Dr. Joanna STORIE tarafından “Biyoekonomi ve Doğa Tabanlı Çözümlerde Peyzaj Mimarlarinin Rolü” (The role of landscape architects in the bioeconomy and nature-based solutions) konulu çevrimiçi seminer verilmiştir. Döngüsel biyoekonomi, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, geri kazanım, atık yönetimi ve faklı ölçeklerdeki doğa tabanlı çözümler ile peyzaj planlama, tasarımı ve uygulama süreçlerinin bağlantısının vurgulandığı seminerde; biyoekonomi yaklaşımının peyzaj mimarlığı alanına nasıl aktarılabileceği ve biyoekonominin mavi-yeşil alt yapı çalışmalarını nasıl destekleyebileceği konularında detaylı bilgiler aktarılmIştır. Seminer sonunda, bu  yaklaşımların dikkate alındığı peyzaj mimarlığı çalışmalarının doğaya ve insan yaşamına katkıları konusunda uluslarası peyzaj projelerinden örnekler verilmiştir. Seminere bölümümüz öğretim üyeleri ve öğrencileri katılmıştır.

Bu içerik 19.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 290 kez okundu.