Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi

TÜBİTAK tarafından desteklenen, PEMDER (Peyzaj Mimarlığı Eğitim ve Bilim Derneği) katkılarıyla ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün ev sahipliğinde "Tarihsel Çevrelerde Peyzaj Tasarımı Eğitimi" 2 Temmuz 2022 tarihinde tamamlanmıştır. Ankara, Akdeniz, Ege, Bartın, Işık, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli  ve Trakya üniversitelerinden öğretim üyelerinin eğitmen olarak katıldığı projede farklı üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı bölümlerinde eğitim gören 20 öğrenci eğitim almıştır. Çalışma kapsamında Edirne Tarihi Kent Merkezi'nde belirlenmiş 4 bölgede öğrencilerin tarihi çevrelere uygun olarak planlama ve tasarım yapması istenmiştir. Bu doğrultuda eğitim sürecinde çeşitli seminerler ve alan gezileri düzenlenmiş, öğretim elemanları eşliğinde proje çalışmaları yürütülmüştür. 7 günlük eğitim sonunda ortaya çıkan peyzaj tasarım projeleri ve modellemelerinin sunumları ile proje eğitimi tamamlanmıştır.
Bu içerik 04.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 214 kez okundu.