Oktan NALBANTOĞLU - Değişen Paradigmalar Ekseninde Peyzaj Tasarımında Yeni Yaklaşımlar Konferansı

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı etkinlikler devam ediyor. Yarıyıl içinde yapılması planlanan konferans, panel, teknik gezi gibi etkinliklerden üçüncüsü 28 Kasım 2019 Perşembe günü 14.30’da gerçekleştirildi. Mimar Sinan Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansa bölüm öğrencilerinin yoğun katılımı gözlendi.

Dr. Oktan Nalbantoğlu’nun konuşmacı olduğu “Değişen Paradigmalar Ekseninde Peyzaj Tasarımında Yeni Yaklaşımlar” konulu konferansta insanlığın en büyük yapıtı olan şehirlerin artık doğaya karşı değil, doğayla birlikte tasarlanması gerektiğine vurgu yapıldı. Tasarımlarında küçük müdahaleler ile büyük anlamları ve kullanım biçimlerini de örnek veren Nalbantoğlu, şehircilikte ‘resillience’ kavramını da peyzaj mimarlığı uygulamalarında göstermiş oldu. Şehirlerin peyzaj mimarlarından bağımsız organize edilemeyeceğini, geleceğin peyzaj disiplini ile şekilleneceğini, bu bağlamda peyzaj mimarları olarak geleceğe hazır olunması gerektiği vurgulandı.

Dr. Oktan Nalbantoğlu, Bilkent Üniversitesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakülte’sinde Tasarım Stüdyosu ve meslek uygulama derslerini yürütmektedir. Aynı zamanda Kentsel Tasarım, Peyzaj Mimarlığı ve Mimarlık faaliyetlerini yürüten ON Tasarım Şirketinin de sahibidir. Otuz yılı aşkın bu sürede ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödüller almış, jüri üyeliği yapmış ve çok sayıda uygulama projesi gerçekleştirmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 28.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 823 kez okundu.