KORUYUCU TASARIM ATÖLYESİ

Arş. Gör. Dr. Beste Karakaya Aytin ve Arş. Gör. Muhammed Ali BAŞARAN tarafından yürütülen atölyede, Temel Tasarım dersi alan öğrencilerin mimarlığın çıkış noktasında bulunan korunma olgusunu değerlendirerek temel ihtiyacın estetikle yorumlaması sağlanmıştır. 23 Aralık’ta Makedonya Yerleşkesi Maket Atölyesinde başlatılan programda korunma, barınma gibi ihtiyaçların tarihsel süreçlerinin anlatımının sonrasında günümüze doğru ortaya çıkan örnekler sunu üzerinden değerlendirilmiş olup öğrencilerin çizilen kavramsal sınırlar içerisinde üretkenliklerini ortaya konması beklenmiştir. Sunumun sonrasında gruplara ayrılan öğrenciler A103 ve Maket atölyelerinde çalışmışlardır. 30 Aralık’ta tamamlanan programda ortaya çıkan çalışmalar Maket Atölyesinde sergilenerek kolokyum benzeri fikirler ve çalışmalar karşılıklı olarak değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonrası ürünler fakülte binasının koridorlarında taşınarak sergilenmesine devam edilmiştir. Böylelikle eser sahibi öğrencilerin isimleri koridorda daha fazla görünür hale getirilerek üniversiteye olan aidiyetin artırılması hedeflenmiştir.

Bu içerik 23.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 64 kez okundu.