EDİRNE – MERİÇ NEHİR YAYI ve ÇEVRESİ GEZİSİ

Peyzaj Tasarım Projesi V ve VI Dersleri kapsamında Meriç Nehri Çevresine yapılmış olan teknik gezide kentin tarih, su ve üretim ilişkileri ele alınarak Hasbahçeden başlayarak Adalet Kasrı, Av Köşkü, Gazi Mihal Camii, Sultan II. Bayezid Külliyesi gibi tarihi mekânları da dahil edilmiştir. Geziye 14 öğrenci, Dr. Öğr. Üyesi Gökçen BAYRAK, Öğr. Gör. Emine KELEŞ, Arş. Gör. M. Ali BAŞARAN ve Arş. Gör. Didem KAVURAN katılmış olup, öğrencilerin uzun süre bulundukları şehrin eserlerini ve tarihini bilmedikleri, birçok gidilen yer için ilk defa geldiklerini belirttikleri gözlenmiştir. Bu program bölüm eğitiminin başladığı ilk yıldan itibaren üniversite desteği alınarak daha fazla Edirne Programı yapılması gerektiğini göstermiştir.

Bu içerik 22.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 308 kez okundu.