PEMAT 20. TOPLANTISI

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü olarak bu yıl ev sahipliğini yaptığımız Peyzaj Mimarlığı Akademik Topluluğu ’nun (PEMAT) 20. Toplantısı’nın ilk günü 4 Mayıs 2016 çarşamba günü Trakya Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşmiştir.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Doç. Dr. Ahmet Hamdi ZAFER, Yrd. Doç. Dr. Şükrü Öner DİNÇ ve Yrd. Doç. Dr. Musa Eren İŞKODRALI hocalarımızdan oluşan Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Üyeleri Yaylı Çalgılar Triosu dinletisi ile program başlamıştır.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Candan ZÜLFİKAR; Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Sayın Dr. Ayşegül ORUÇKAPTAN; Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Burcu ÖZGÜVEN ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr. Yener YÖRÜK’ün yaptığı açılış konuşmalarının ardından yıllardır yaptığı eserlerle Edirne’yi ve Edirne’nin güzelliklerini bizlere gösteren ressam Sayın Tayyip YILMAZ hocamızın “Çizgilerle Edirne” sergisi ile programımız devam etmiştir.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü emekli öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Ahmet Cengiz YILDIZCI’nın “Kentsel Yeşil Alan Kavramının Tarihsel Süreçte Değişimi” başlıklı konuşmasıyla devam programda Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Aslı Bayçın KORKUT “Kentsel Dönüşüm ve Peyzaj Mimarlığı” başlıklı konuşması ile söz almıştır. Ankara Üniversitesi – Le Notre Enstitüsü Başkanı Sayın Prof. Dr. Nilgül KARADENİZ’in “Peyzaj Mimarlığı Alanında Uluslararası Gelişmeler: Le:Notre Projesi - Le:Notre Enstitüsü” başlıklı konuşmasıyla devam eden programımızın birinci günü PEMKON bilgilendirme konuşmaları ve genel değerlendirme görüşmeleriyle tamamlanmıştır.

Toplantının son günü 5 Mayıs Çarşamba 2016 günü Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisinde gerçekleşmiştir. Yrd. Doç. Dr. Candan ZÜLFİKAR’ın “Edirne” sunumunun ardından “Bölgesel ve Yerel Planlamada Peyzaj Karakteri Çalışmaları” başlıklı konuşmalarını yapmak üzere Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Sevgi GÖRMÜŞ söz almıştır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Abdullah KELKİT’in başkanlığını yaptığı genel değerlendirme ve tartışma bölümünün ardından 21. PEMAT Toplantısının Amasya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşmesi karara bağlanmış ve akşam yemeğiyle sonlanan kent gezisi düzenlenmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 16.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 549 kez okundu.